Тиждень безпеки дитини

ЗВІТ

про проведення Тижня безпеки дитини в ЗДО №42 "Мальвіна"

Згідно наказу по ЗДО №42 "Мальвіна" від 01.06.2018 №70 "Про організацію та проведення Тижня безпеки дитини в ЗДО №42" з 11.06.2018 по 15.06.2018 був проведений Тиждень безпеки дитини.

Головною метою проведення Тижня було:

- формування у свідомості дітей відчуття особистої та колективної безпеки, навичок розуміння та оцінки небезпеки;

- безпечної поведінки вдома, на вулиці, у повсякденному житті;

- поліпшення якості освітньої роботи з питань безпеки та захисту здоров’я дітей від негативних впливів довкілля;

- вдосконалення теоретичних знань і практичних навичок педагогів;

- пропагування здорового способу життя серед педагогів, дітей та їх батьків.

Вихователем - методистом Чебаненко Н.В. був складений план заходів, згідно якому був проведений Тиждень безпеки дитини.

Під час проведення тижня безпеки дитини було проведено ряд заходів:

- перевірено наявність всіх документів системи цивільного захисту;

- перевірено наявність всіх інструктажів з охорони праці та безпеки життєдіяльності;

- перевірено стан електричного, опалювального обладнання, приміщень, території, стан пожежних щитів та пожежного обладнання;

- поповнено аптечку швидкої допомоги в медичному кабінеті, в кожній групі.

При вході до дитячого закладу було оформлено стенд "Вчимося берегти своє життя", з матеріалами щодо збереження життя і здоров’я дітей, пам’ятками для батьків, малюнками дітей.

12.06.2018 було проведене практичне відпрацювання евакуації дітей на випадок пожежі та інших надзвичайних ситуацій. Евакуація пройшла за 4 хвилини.

Готуючись до проведення Тижня, вихователями було здійснено випуск пам’яток для батьків "Спілкування з тваринами", "Допомога та самодопомога при травмах", "Особиста безпека дитини", поповнені тематичні папки, виготовлені дидактичні, настільні ігри на закріплення правил з безпеки життєдіяльності. Збагачено дидактичну базу для роботи з дошкільниками: пам‘ятки, практичні поради тощо.

/Files/images/детский сад М 016.jpg

Протягом Тижня вихователями були проведені тематичні заняття: "Наш друг Світлофорик - Моргайко", "Мийні засоби", "Сам вдома", "Чужі на вулиці", "Як надати допомогу", "Коли ліки покращують здоров'я, а коли ні".

Також була проведена розвага – ляльковий спектакль по закріпленню знань дорожнього руху «Як зайчик йшов у гості»", виставку дитячих малюнків "Я в біду не попаду", конкурс малюнків на асфальті "Моя безпека".

/Files/images/IMG_0516.JPG

Для формування знань з даної теми вихователі використовували різноманітні форми : розглядання ілюстрацій, репродукцій, читання художніх творів, проведення дидактичних ігор, створення проблемних ситуацій, відтворення практичних дій тощо.

/Files/images/детский сад М 020.jpg

Серед вихованців старших груп проведені вікторина "Будь обережним", відкрите заняття "Уроки безпеки - як уникнути неприємностей", в яких діти показали свої знання з правил обережної поведінки, обізнаність з питань виклику необхідних служб у разі необхідності.

В кожній віковій групі були проведені батьківські збори "Безпека життєдіяльності дошкільника", на яких батьки мали змогу ознайомитись з оновленими матеріалами в батьківських куточках, отримати необхідні консультації щодо виховання у дітей відповідальності за власну безпеку, збереження життя і здоров‘я дітей.

Кiлькiсть переглядiв: 127

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.